Bordro süreçlerinizde 4-5 ayrı programda çalışıp, excel dosyası üzerinde birleştirme yapmaya son!
Tüm işlemler tek bir platformda: Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı...
Bordro süreçlerinizde 4-5 ayrı programda çalışıp, excel dosyası üzerinde birleştirme yapmaya son!
Tüm işlemler tek bir platformda: Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı...
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı, mevzuatsal farklılıkları olan tüm sektörlere özel çözümleri bünyesinde barındırır!
Prozon'un Özlük Modülü, işletmelerin insan kaynakları yönetimi için kapsamlı bir çözüm sunar. Bu modül, çalışanlarla ilgili tüm bilgilerin tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlar, böylece zaman ve kaynak tasarrufu elde edilir. İşte bu modülün bazı özellikleri:
Kişisel Bilgiler:
Bu sekmede çalışana ait tüm kişisel bilgileri girebilir, görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.
Çalışma Bilgileri:
Personelin çalışma kolunu, mesleğini, hiyerarşik konumunu, ünvanını, çalışma yerini (ofisten, hibrit veya evden), kıdem ve izin referans tarihlerini, sendika üyeliğini, puantaj türünü, teknopark veya ar-ge merkezi proje seçimini bu sekmeden yönetebilirsiniz.
Giriş - Çıkış İşlemleri:
Bu sekmeden çalışanın işe girişini, işten ayrılışını ve nakil işlemlerini yapabilirsiniz. Personel, aynı anda birden fazla işyerinizde çalışıyorsa, bunu da çok kolay ve esnek bir şekilde, bu alandan yönetebilirsiniz. Puantajının tutulmasını, bordrolaşmasını ve bütün işyerleri için beyannamelerini de, mevzuata uygun bir şekilde, Prozon otomatik olarak halleder. Üstelik, daha önce bünyenizde çalışan, ayrıldıktan sonra yeniden şirketinizde çalışacak olan personel için de yeni kart açmanıza gerek yok. Aynı kart üzerinden yeniden işe aldığınızda kaldığı yerden ve eski çalışma geçmişini de görerek devam edebilirsiniz. Bu işlemi aynı yıl içinde yaptıysanız kümülatif gelir vergisi matrahını da otomatik olarak göz önünde bulundurur.
Aynı zamanda, Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nın SGK servisleri ile, giriş ve çıkış işlemlerinin bildirgeleri otomatik olarak verilir. Bildirgeleri de personelin dijital dosyası olan Belgelerim sekmesine kaydedilir.
Belgeler / Evraklar:
Bu alanda, personele ait tüm evraklar, klasörlere ayrılmış bir şekilde arşivlenir. Sözleşmeler, ihtarlar, sağlık raporları, bordroları, icra yazıları, aklınıza ne geliyorsa buradan ulaşabilirsiniz. Artık herhangi bir evrak için, personelin özlük dosyasını arşivden çıkartmanıza gerek yok.
Sözleşme hazırlama modülü de işinizi çok kolaylaştıracak. Kendi hukuk biriminizin hazırlamış olduğu iş sözleşmelerini bu alana kolayca yükleyebilirsiniz. Bu sözleşmeleri personelin giriş bilgileri ile doldurulmuş bir şekilde çıkartmak Prozon'un işi. Size sadece çıktı alıp, karşılıklı imzalamak ve taranmış bir kopyasını yine sisteme yüklemek kalıyor.
On-Boarding:
Eğer ay içinde çok fazla personel alımı yapıyorsanız, personelin kişisel verilerini doldurmak için ciddi bir iş gücü harcıyorsunuz demektir. Prozon On-Boarding ile, işe başlayacak personelin bilgilerini tanımladığınızda, personele bir hoşgeldin maili gider. Aynı mail içerisindeki linke tıklayarak kendi özlük bilgilerini sisteme girmesini istersiniz. Gerekli belgelerin dijital kopyalarını da sisiteme yükler, asıllarını da ilgili birime ayrıca teslim eder. Siz de personelin girmiş olduğu bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek onaylar ve istediğiniz tarihte otomatik işe girişinin yapılması için Prozon'a talimat verirsiniz.
Diğer İşlemler:
Özlük bölümünde personelin maaşına gelen icra ve nafaka tedbirleri, mevzuata uygun olarak Prozon tarafından yönetilir. Sağlık sorunları, engellilik durumu (vergi dairesi yazısı ve bunun bordroya yansıtılması dahil), giyim parametreleri, PDKS verileri, zimmetleri gibi pek çok detay bu bölümde yönetilir.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nın 3 farklı puantaj modülü bulunmaktadır.
Dinamik Puantaj
Dinamik puantaj, Prozon'un Çalışma Takvimi modülü ve Vardiya Modülü ile entegre olarak çalışır. Sistemde sınırsız sayıda çalışma takvimi yaratabilir ve işyerine, departmana, kişiye özel çalışma takvimleri yaratabilirsiniz. Bu aşamada, mevzuatsal gereksinimler kapsamında da sistem sizi her zaman uyarır. Örneğin, dinlenme molalarının süresine, gece çalışmasına, fazla mesaiye kadar bilgilendirmeleri sunar. Fazla sürelerle çalışma ve fazla çalışma olduğunda, ücret ödenip ödenmeyeceği, ücret mi serbest zaman kullanımı mı vereceğinize ve katsayılarına kadar size sorar ve bordrolaştırılmasını da bu doğrultuda yapar.
Sistem aynı zamanda, iş göremezlik raporlarını da SGK'dan otomatik sorgular ve bir onay ekranı vasıtası ile içeriye alır. Burada, raporlar da otomatik olarak sisteme işlenir. İş göremezlik ödeneği kapsamında, raporlu günlerde personele yapılacak ödemeler de raporun yatarak mı ayakta mı olduğuna bağlı olarak sistem tarafından hesaplanır.
Dinamik puantaj ile çalışan müşterilerimiz sistem tarafından çalışma takvimi, iş göremezlik raporları, izinler gibi verileri gözeterek puantajı oluşturur. Eğer Ar-Ge Merkezi veya Teknopark bordrosu yapılıyorsa, eksik günler kapsamında, o haftanın hafta tatili veya ay içindeki genel tatil ve ücretli izinlerin de hangi kanun numarası kapsamında bildirileceğini otomatik belirler.
PDKS
Eğer bir PDKS (Personel Devam Kontrol Sistemi) kullanıyorsanız, hemen Prozon ile entegrasyonunu sağlıyoruz. PDKS sisteminden akan canlı veriler, dinamik puantaj verileri ile örtüştürülüyor. Sizden belirli istisnalar (örneğin, 10 dakika geç kalınması, 20 dakika erken çıkılması gibi) tanımlamanızı bekliyoruz. Bu istisnalar kapsamında uyuşmayan veriler için, nasıl bir aksiyon alacağınızı o aşamada seçtiriyoruz. Tüm kayıtla yeşile dönünce kaydettiğiniz güncel liste nihai puantajınız olmuş oluyor.
Sabit Puantaj
Bu seçenek, puantaj takibi yapmayan küçük şirketlerde, 26-4 gibi bir bildirim ile ilerlemenizi sağlıyor.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İzin Modülü vasıtası ile, dilediğiniz kadar farklı türde izin tanımlaması yapabilirsiniz. Yeni bir izin tanımlaması yaparken, izin hak ediş periyodundan, tek seferde en az kullandırma limitine, ücrete dönüştürülebilme seçeneğinden, telafi çalışması kapsamında bir izin olup olmadığına kadar mevzuatta ya da uygulamada karşılığı olan tüm kriterleri bu alanda bulabilirsiniz. Siz, istediğiniz özelliklerde izin tanımlaması yapın, bordrolaştırılmasını ve izin hak ediş takibini prozon sizin için yönetsin.
Ayrıca, çalışanlar da, kendi panelleri üzerinden ne kadar izin hak edişleri olduğunuz, kullandıkları izinleri ve izin talep süreçlerini yönetebilmektedirler.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Müşterilerimiz tüm yan hak ve ek ödeme çeşitlerini bu alandan tanımlamaktadırlar. Öncelikle ödemenin vergi ve SGK mevzuatındaki kurallarının set edildiği bir tanımlama yapılır. Sonrasında ise, ödeme periyodik mi, tek seferlik mi, sabit bir ödeme mi, özel bir ödeme mi seçenekleri ile tüm yan hak ve ek ödemeler özelleştirilebilir.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Personellerin maaşından yapılacak tüm kesintileri bu ekrandan organize edebilir ve raporlayabilirsiniz. Nakit olarak değil de, hediye çeki gibi verilen yan hak veya ek ödemelerin kesintileri otomatik olarak yapılır. İcra ve nafaka kesintileri de otomatik olarak yapılır. Nafaka kesintisinde, aylık nafakanın önceliği vardır. Birikmiş nafaka ise, normal bir icra gibi, icra sırasına tabi tutulur.
Ayrıca, yapılacak her türlü kesinti için, indirim yapma ve taksitle kesme seçeneği de bulunmaktadır.
Prozon, SGK entegrasyonları ile işe giriş ve işten ayrılış bildirgeleriniz ile, iş göremezlik raporlarınızı otamatik olarak halleder. Bu sayede insan faktörünü aradan çıkartmış ve unutma veya hataların önüne geçmiş olacağınız gibi, iş gücü kaybından da kurtulmuş olursunuz. İşe yeni bir personel mi alıyorsunuz, özlük bilgilerini tamamlayın ve işe giriş tarihini yazın, gerisini Prozon halleder ve sizi de bilgilendirir. SGK'dan alacağı bildirgeleri de personelin belgelerine kaydeder.
Tüm sağlık raporlarını da otomatik çekip onayladığı için, hangi personelinizin iş göremezlik raporunun ayakta, hangisinin yatarak olduğunu da bilir. Bu kapsamda iş göremezlik ödeneğini hesaplar. Eğer siz raporlu günlerde tam yevmiye ödüyorsanız, bunun iş göremezlik ödeneği kadar olanı aslında personele bir borç (avans) niteliğindedir. Burada SGK'nın 2 uygulaması vardır. Ya personele doğrudan bu ödemeyi yapar ve personel yatan parayı işverene iade eder, ya da işverenin SGK'ya vereceği dilekçe kapsamında, bu tutarı müfredat kartına yansıtır ve işverenin prim borçlarından düşer. Prozon, işverenin seçimine göre, (raporlu günlerde tam yevmiye ödediğini farz edersek) ilk 2 günün dışındaki günler için yapılan ödemelerde, işsizlik ödeneği kadar tutarı SGK primine ve vergiye tabi tutmaz, çünkü bu personele ödenen bir avanstır. Çoğu bordro programında, bu hesaplanamadığı için, işverenler tam yevmiye üzerinden vergi ve SGK primi hesaplarlar ve zarar ederler. Sonrasında da, eğer işçiden geri alınan bir modelde ilerleniyorsa, bu alacakların takip edileceği bir sayfası vardır. Eğer müfredat kartına yansıması şeklinde uygulanıyorsa, oradaki raporlamayı da sağlar.
Çalışma takvimi ile personellerin haftalık çalışmasını planlayabilirsiniz. Sınırsız sayıda çalışma takvimi oluşturabilirsiniz. Dinamik pauntajın temelini de çalışma takvimi oluşturur. PDKS ile örtüştürülen de çalışma takvimidir. Çalışma takvimi, dinamik bir yapıda tasarlandı. Dilediğiniz günü hafta tatili yapabilirsiniz. Ara dinlenmeler, mesai başlangıç ve bitiş saatleri, gece çalışması olduğundaki durum, fazla çalışma, fazla sürelerle çalışma, fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma katsayıları, fazla çalışma kapsamında ücret mi verilecek, serbest zaman mı gibi tüm ayrıntıları bu bölümden yönetebilirsiniz. Üstelik, kurum kökenli danışmanlarımızla hazırladığımız bu bölümde, mevzuata uygun olmayan bir işlem yaptığınızda (örneğin ara dinlenme vermediğinizde) size engel olmuyoruz, ama bu işlemin mevzuata uygun olmadığı yönünde sizleri bilgilendiriyoruz.
Vardiya sisteminin temelini de çalışma takvimi oluşturmaktadır. Vardiya planlama ile, işe göre iş gücünün planlandığı, fazla mesai uygulamalarında ilave personel alınması ile maliyet karşılaştırmalarına kadar, pek çok rapor müşterilerimize sunulmaktadır. Öncelikle tüm iş birimlerinin (örneğin CNC Tezgahı gibi) sisteme tanımlaması yapılmaktadır. Hangi işyerinde, hangi departmanda tanımlaması yapıldıktan sonra, minimumda ve maksimumda kaç kişi çalışabilir tanımlaması yapılıyor. Sonrasında, hangi meslekler ve ekipler bu makinada çalışabilir, MYK Sertifikası zorunluluğu var mı gibi veriler işlenir. Personel kartında personelin sağlık ve tercihlerine göre vardiyaya uygunluğu da sağlandıktan sonrasında, Prozon vardiya atamalarını otamatik yapar. Biz bu atamayı sizin için ve mevzuata uygun olarak yapsak da, siz dilediğiniz değişikliği de yapabilirsiniz.
Tüm verileri özlükten, çalışma takviminden, SGK'dan ve puantajdan alan Prozon, bordro hesaplamanızı çok hızlı ve mevzuata uygun bir şekilde yapar. Eğer Prozon'un yapacağı yönlendirmelere uygun bir şekilde hareket ederseniz, bordro ve mevzuat bilginiz olmasa bile, bordro hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. İcmalinizi özelleştirebilir, beyannamenizi de otomatik bir şekilde yükleyebilirsiniz.
Türkiye'deki en kapsamlı bütçe modülüne hoş geldiniz!
Bütçe modülü pek çok taslak oluşturabileceğiniz ve oluşturduğunuz bu taslakları birleştirebileceğiniz bir yapıda oluşturuldu. Taslaklarda, tüm kalemlerde oynama yapabilir, toplu değişiklikler yapabilirsiniz. Asgari ücretten zam oranına, yemek ücretinden ek ödemelere ve yan haklara kadar bütün alanlarda tahminlerinizi girebilir ve işveren maliyeti ile tüm kırılımlarda detayları görüntüleyebilirsiniz. Taslaklarda departman bazlı yeni ilave kadroları da bütçeye ekleyebilirsiniz. Taslakları birleştirirken, çakışan personel veya kriterler olursa, hangisini baz alacağınızı Prozon size sorar. Nihai taslağa ulaştığınızda, bütçe olarak kaydettiğinizde, güncel verileri, belirttiğiniz tarih itibariyle uygulamaya da alabilirsiniz. Bütçe gerçekleşmelerinin aylık takibi de Prozon tarafından raporlanır. Örneğin, Pazarlama departmanına ilave 3 pazarlama uzmanı ön görmüşsünüz bütçede ama 5 kişi almışsınız ve maaşları da farklı gerçekleşmiş. Aylık bazda bunun raporlamasını görebilirsiniz.
Prozon'un rapor sekmesi çok kapsamlı bir şekilde hazırlandı. Tazminat yükünüzden birikmiş izin bakiyelerine, turn-over analizinden devamsızlık raporuna kadar aklınıza gelebilecek tüm raporlar Prozon'da. Ayrıca, aktif rapor üretme sayfası sayesinde, kendi istediğiniz raporları da Excel'in Pivot Table mantığında üretebiliyorsunuz. Prozon, tüm sektörlerin faydasına olacak raporları da eklemeye devam ediyor.
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nı kullandığınızda, tüm çalışanlarınızın da erişebilecekleri kendi sayfaları olur. Burada, çalışma takvimlerini, organizasyon şemasını, şirketteki diğer çalışanların bilgilerini görebildikleri gibi, bu ekran üzerinden birikmiş izinlerini görebilir ve izin talebinde bulunabilir, bordrolarını görüntüleyebilir, avans talebinde bulunabilir, kendi cari hareketlerini görüntüleyebilir, vize evraklarını alabilir ve pek çok işlemi buradan yapabilirler.
Prozon'un Özlük Modülü, işletmelerin insan kaynakları yönetimi için kapsamlı bir çözüm sunar. Bu modül, çalışanlarla ilgili tüm bilgilerin tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlar, böylece zaman ve kaynak tasarrufu elde edilir. İşte bu modülün bazı özellikleri:
Kişisel Bilgiler:
Bu sekmede çalışana ait tüm kişisel bilgileri girebilir, görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.
Çalışma Bilgileri:
Personelin çalışma kolunu, mesleğini, hiyerarşik konumunu, ünvanını, çalışma yerini (ofisten, hibrit veya evden), kıdem ve izin referans tarihlerini, sendika üyeliğini, puantaj türünü, teknopark veya ar-ge merkezi proje seçimini bu sekmeden yönetebilirsiniz.
Giriş - Çıkış İşlemleri:
Bu sekmeden çalışanın işe girişini, işten ayrılışını ve nakil işlemlerini yapabilirsiniz. Personel, aynı anda birden fazla işyerinizde çalışıyorsa, bunu da çok kolay ve esnek bir şekilde, bu alandan yönetebilirsiniz. Puantajının tutulmasını, bordrolaşmasını ve bütün işyerleri için beyannamelerini de, mevzuata uygun bir şekilde, Prozon otomatik olarak halleder. Üstelik, daha önce bünyenizde çalışan, ayrıldıktan sonra yeniden şirketinizde çalışacak olan personel için de yeni kart açmanıza gerek yok. Aynı kart üzerinden yeniden işe aldığınızda kaldığı yerden ve eski çalışma geçmişini de görerek devam edebilirsiniz. Bu işlemi aynı yıl içinde yaptıysanız kümülatif gelir vergisi matrahını da otomatik olarak göz önünde bulundurur.
Aynı zamanda, Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nın SGK servisleri ile, giriş ve çıkış işlemlerinin bildirgeleri otomatik olarak verilir. Bildirgeleri de personelin dijital dosyası olan Belgelerim sekmesine kaydedilir.
Belgeler / Evraklar:
Bu alanda, personele ait tüm evraklar, klasörlere ayrılmış bir şekilde arşivlenir. Sözleşmeler, ihtarlar, sağlık raporları, bordroları, icra yazıları, aklınıza ne geliyorsa buradan ulaşabilirsiniz. Artık herhangi bir evrak için, personelin özlük dosyasını arşivden çıkartmanıza gerek yok.
Sözleşme hazırlama modülü de işinizi çok kolaylaştıracak. Kendi hukuk biriminizin hazırlamış olduğu iş sözleşmelerini bu alana kolayca yükleyebilirsiniz. Bu sözleşmeleri personelin giriş bilgileri ile doldurulmuş bir şekilde çıkartmak Prozon'un işi. Size sadece çıktı alıp, karşılıklı imzalamak ve taranmış bir kopyasını yine sisteme yüklemek kalıyor.
On-Boarding:
Eğer ay içinde çok fazla personel alımı yapıyorsanız, personelin kişisel verilerini doldurmak için ciddi bir iş gücü harcıyorsunuz demektir. Prozon On-Boarding ile, işe başlayacak personelin bilgilerini tanımladığınızda, personele bir hoşgeldin maili gider. Aynı mail içerisindeki linke tıklayarak kendi özlük bilgilerini sisteme girmesini istersiniz. Gerekli belgelerin dijital kopyalarını da sisiteme yükler, asıllarını da ilgili birime ayrıca teslim eder. Siz de personelin girmiş olduğu bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek onaylar ve istediğiniz tarihte otomatik işe girişinin yapılması için Prozon'a talimat verirsiniz.
Diğer İşlemler:
Özlük bölümünde personelin maaşına gelen icra ve nafaka tedbirleri, mevzuata uygun olarak Prozon tarafından yönetilir. Sağlık sorunları, engellilik durumu (vergi dairesi yazısı ve bunun bordroya yansıtılması dahil), giyim parametreleri, PDKS verileri, zimmetleri gibi pek çok detay bu bölümde yönetilir.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nın 3 farklı puantaj modülü bulunmaktadır.
Dinamik Puantaj
Dinamik puantaj, Prozon'un Çalışma Takvimi modülü ve Vardiya Modülü ile entegre olarak çalışır. Sistemde sınırsız sayıda çalışma takvimi yaratabilir ve işyerine, departmana, kişiye özel çalışma takvimleri yaratabilirsiniz. Bu aşamada, mevzuatsal gereksinimler kapsamında da sistem sizi her zaman uyarır. Örneğin, dinlenme molalarının süresine, gece çalışmasına, fazla mesaiye kadar bilgilendirmeleri sunar. Fazla sürelerle çalışma ve fazla çalışma olduğunda, ücret ödenip ödenmeyeceği, ücret mi serbest zaman kullanımı mı vereceğinize ve katsayılarına kadar size sorar ve bordrolaştırılmasını da bu doğrultuda yapar.
Sistem aynı zamanda, iş göremezlik raporlarını da SGK'dan otomatik sorgular ve bir onay ekranı vasıtası ile içeriye alır. Burada, raporlar da otomatik olarak sisteme işlenir. İş göremezlik ödeneği kapsamında, raporlu günlerde personele yapılacak ödemeler de raporun yatarak mı ayakta mı olduğuna bağlı olarak sistem tarafından hesaplanır.
Dinamik puantaj ile çalışan müşterilerimiz sistem tarafından çalışma takvimi, iş göremezlik raporları, izinler gibi verileri gözeterek puantajı oluşturur. Eğer Ar-Ge Merkezi veya Teknopark bordrosu yapılıyorsa, eksik günler kapsamında, o haftanın hafta tatili veya ay içindeki genel tatil ve ücretli izinlerin de hangi kanun numarası kapsamında bildirileceğini otomatik belirler.
PDKS
Eğer bir PDKS (Personel Devam Kontrol Sistemi) kullanıyorsanız, hemen Prozon ile entegrasyonunu sağlıyoruz. PDKS sisteminden akan canlı veriler, dinamik puantaj verileri ile örtüştürülüyor. Sizden belirli istisnalar (örneğin, 10 dakika geç kalınması, 20 dakika erken çıkılması gibi) tanımlamanızı bekliyoruz. Bu istisnalar kapsamında uyuşmayan veriler için, nasıl bir aksiyon alacağınızı o aşamada seçtiriyoruz. Tüm kayıtla yeşile dönünce kaydettiğiniz güncel liste nihai puantajınız olmuş oluyor.
Sabit Puantaj
Bu seçenek, puantaj takibi yapmayan küçük şirketlerde, 26-4 gibi bir bildirim ile ilerlemenizi sağlıyor.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İzin Modülü vasıtası ile, dilediğiniz kadar farklı türde izin tanımlaması yapabilirsiniz. Yeni bir izin tanımlaması yaparken, izin hak ediş periyodundan, tek seferde en az kullandırma limitine, ücrete dönüştürülebilme seçeneğinden, telafi çalışması kapsamında bir izin olup olmadığına kadar mevzuatta ya da uygulamada karşılığı olan tüm kriterleri bu alanda bulabilirsiniz. Siz, istediğiniz özelliklerde izin tanımlaması yapın, bordrolaştırılmasını ve izin hak ediş takibini prozon sizin için yönetsin.
Ayrıca, çalışanlar da, kendi panelleri üzerinden ne kadar izin hak edişleri olduğunuz, kullandıkları izinleri ve izin talep süreçlerini yönetebilmektedirler.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Müşterilerimiz tüm yan hak ve ek ödeme çeşitlerini bu alandan tanımlamaktadırlar. Öncelikle ödemenin vergi ve SGK mevzuatındaki kurallarının set edildiği bir tanımlama yapılır. Sonrasında ise, ödeme periyodik mi, tek seferlik mi, sabit bir ödeme mi, özel bir ödeme mi seçenekleri ile tüm yan hak ve ek ödemeler özelleştirilebilir.
Hangi ekrandan neleri yapabileceğinize dair detaylı bilgi için Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Personellerin maaşından yapılacak tüm kesintileri bu ekrandan organize edebilir ve raporlayabilirsiniz. Nakit olarak değil de, hediye çeki gibi verilen yan hak veya ek ödemelerin kesintileri otomatik olarak yapılır. İcra ve nafaka kesintileri de otomatik olarak yapılır. Nafaka kesintisinde, aylık nafakanın önceliği vardır. Birikmiş nafaka ise, normal bir icra gibi, icra sırasına tabi tutulur.
Ayrıca, yapılacak her türlü kesinti için, indirim yapma ve taksitle kesme seçeneği de bulunmaktadır.
Prozon, SGK entegrasyonları ile işe giriş ve işten ayrılış bildirgeleriniz ile, iş göremezlik raporlarınızı otamatik olarak halleder. Bu sayede insan faktörünü aradan çıkartmış ve unutma veya hataların önüne geçmiş olacağınız gibi, iş gücü kaybından da kurtulmuş olursunuz. İşe yeni bir personel mi alıyorsunuz, özlük bilgilerini tamamlayın ve işe giriş tarihini yazın, gerisini Prozon halleder ve sizi de bilgilendirir. SGK'dan alacağı bildirgeleri de personelin belgelerine kaydeder.
Tüm sağlık raporlarını da otomatik çekip onayladığı için, hangi personelinizin iş göremezlik raporunun ayakta, hangisinin yatarak olduğunu da bilir. Bu kapsamda iş göremezlik ödeneğini hesaplar. Eğer siz raporlu günlerde tam yevmiye ödüyorsanız, bunun iş göremezlik ödeneği kadar olanı aslında personele bir borç (avans) niteliğindedir. Burada SGK'nın 2 uygulaması vardır. Ya personele doğrudan bu ödemeyi yapar ve personel yatan parayı işverene iade eder, ya da işverenin SGK'ya vereceği dilekçe kapsamında, bu tutarı müfredat kartına yansıtır ve işverenin prim borçlarından düşer. Prozon, işverenin seçimine göre, (raporlu günlerde tam yevmiye ödediğini farz edersek) ilk 2 günün dışındaki günler için yapılan ödemelerde, işsizlik ödeneği kadar tutarı SGK primine ve vergiye tabi tutmaz, çünkü bu personele ödenen bir avanstır. Çoğu bordro programında, bu hesaplanamadığı için, işverenler tam yevmiye üzerinden vergi ve SGK primi hesaplarlar ve zarar ederler. Sonrasında da, eğer işçiden geri alınan bir modelde ilerleniyorsa, bu alacakların takip edileceği bir sayfası vardır. Eğer müfredat kartına yansıması şeklinde uygulanıyorsa, oradaki raporlamayı da sağlar.
Çalışma takvimi ile personellerin haftalık çalışmasını planlayabilirsiniz. Sınırsız sayıda çalışma takvimi oluşturabilirsiniz. Dinamik pauntajın temelini de çalışma takvimi oluşturur. PDKS ile örtüştürülen de çalışma takvimidir. Çalışma takvimi, dinamik bir yapıda tasarlandı. Dilediğiniz günü hafta tatili yapabilirsiniz. Ara dinlenmeler, mesai başlangıç ve bitiş saatleri, gece çalışması olduğundaki durum, fazla çalışma, fazla sürelerle çalışma, fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma katsayıları, fazla çalışma kapsamında ücret mi verilecek, serbest zaman mı gibi tüm ayrıntıları bu bölümden yönetebilirsiniz. Üstelik, kurum kökenli danışmanlarımızla hazırladığımız bu bölümde, mevzuata uygun olmayan bir işlem yaptığınızda (örneğin ara dinlenme vermediğinizde) size engel olmuyoruz, ama bu işlemin mevzuata uygun olmadığı yönünde sizleri bilgilendiriyoruz.
Vardiya sisteminin temelini de çalışma takvimi oluşturmaktadır. Vardiya planlama ile, işe göre iş gücünün planlandığı, fazla mesai uygulamalarında ilave personel alınması ile maliyet karşılaştırmalarına kadar, pek çok rapor müşterilerimize sunulmaktadır. Öncelikle tüm iş birimlerinin (örneğin CNC Tezgahı gibi) sisteme tanımlaması yapılmaktadır. Hangi işyerinde, hangi departmanda tanımlaması yapıldıktan sonra, minimumda ve maksimumda kaç kişi çalışabilir tanımlaması yapılıyor. Sonrasında, hangi meslekler ve ekipler bu makinada çalışabilir, MYK Sertifikası zorunluluğu var mı gibi veriler işlenir. Personel kartında personelin sağlık ve tercihlerine göre vardiyaya uygunluğu da sağlandıktan sonrasında, Prozon vardiya atamalarını otamatik yapar. Biz bu atamayı sizin için ve mevzuata uygun olarak yapsak da, siz dilediğiniz değişikliği de yapabilirsiniz.
Tüm verileri özlükten, çalışma takviminden, SGK'dan ve puantajdan alan Prozon, bordro hesaplamanızı çok hızlı ve mevzuata uygun bir şekilde yapar. Eğer Prozon'un yapacağı yönlendirmelere uygun bir şekilde hareket ederseniz, bordro ve mevzuat bilginiz olmasa bile, bordro hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. İcmalinizi özelleştirebilir, beyannamenizi de otomatik bir şekilde yükleyebilirsiniz.
Türkiye'deki en kapsamlı bütçe modülüne hoş geldiniz!
Bütçe modülü pek çok taslak oluşturabileceğiniz ve oluşturduğunuz bu taslakları birleştirebileceğiniz bir yapıda oluşturuldu. Taslaklarda, tüm kalemlerde oynama yapabilir, toplu değişiklikler yapabilirsiniz. Asgari ücretten zam oranına, yemek ücretinden ek ödemelere ve yan haklara kadar bütün alanlarda tahminlerinizi girebilir ve işveren maliyeti ile tüm kırılımlarda detayları görüntüleyebilirsiniz. Taslaklarda departman bazlı yeni ilave kadroları da bütçeye ekleyebilirsiniz. Taslakları birleştirirken, çakışan personel veya kriterler olursa, hangisini baz alacağınızı Prozon size sorar. Nihai taslağa ulaştığınızda, bütçe olarak kaydettiğinizde, güncel verileri, belirttiğiniz tarih itibariyle uygulamaya da alabilirsiniz. Bütçe gerçekleşmelerinin aylık takibi de Prozon tarafından raporlanır. Örneğin, Pazarlama departmanına ilave 3 pazarlama uzmanı ön görmüşsünüz bütçede ama 5 kişi almışsınız ve maaşları da farklı gerçekleşmiş. Aylık bazda bunun raporlamasını görebilirsiniz.
Prozon'un rapor sekmesi çok kapsamlı bir şekilde hazırlandı. Tazminat yükünüzden birikmiş izin bakiyelerine, turn-over analizinden devamsızlık raporuna kadar aklınıza gelebilecek tüm raporlar Prozon'da. Ayrıca, aktif rapor üretme sayfası sayesinde, kendi istediğiniz raporları da Excel'in Pivot Table mantığında üretebiliyorsunuz. Prozon, tüm sektörlerin faydasına olacak raporları da eklemeye devam ediyor.
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nı kullandığınızda, tüm çalışanlarınızın da erişebilecekleri kendi sayfaları olur. Burada, çalışma takvimlerini, organizasyon şemasını, şirketteki diğer çalışanların bilgilerini görebildikleri gibi, bu ekran üzerinden birikmiş izinlerini görebilir ve izin talebinde bulunabilir, bordrolarını görüntüleyebilir, avans talebinde bulunabilir, kendi cari hareketlerini görüntüleyebilir, vize evraklarını alabilir ve pek çok işlemi buradan yapabilirler.
Prozon, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası ve ISO 9001 Kalite Sertifikası'na sahiptir ve bağımsız kuruluşlarca periyodik olarak denetlenmektedir.
OSM Solutions ve de Nitso sızma testlerinden başarıyla geçmiştir.
Bir çok danışmanlık hizmetinde ek ücrete tabii tutulan web portal /bordro görüntüleme hizmeti Prozon ERP programında ücretsiz ve oldukça kolay bir sürece tabiidir.
İnternetin olduğu her yerden ve platformdan personelin cep telefonuna iletilen şifre ile giriş sağlanabilmekte ve IK operasyonel süreçleri oldukça hafifletilebilmektedir.
Ayrıca bordroya eklenebilir bir opsiyon olan “zaman mührü” sayesinde resmi işlerde kullanılan imzalı bordro süreçlerinde yaşanan operasyonel yoğunluğu da hafifletmektedir.
Sadece bordro değil, bu panel üzerinden çalışanlarınız avans talep edebilir, izin bakiyelerini görebilir, izin talebinde bulunabilir, çalışma takvimlerini görüntüleyebilir, cari hesap özetlerini görüntüleyebilir, organizasyon şemasını görebilir, diğer personel bilgilerine ulaşabilir ve pek çok diğer işlemi de gerçekleştirebilirler.
Yıllık olarak açıklanan yasal parametreler yazılıma otomatik olarak yüklenmekte ve kullanıcının kişisel olarak müdahale etmesine gerek kalmamaktadır.
Yeni bir ek ödeme / ek kesinti sahasının oluşturulması esnasında tanımlanan parametreler, ödeme çeşidinin detayına göre bizlerin danışmanlığı ile kullanıcı tarafından yapılabilir durumdadır.
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı sayesinde yıllık izin takibi kolaylıkla sağlanabilmektedir.
Talep etme- takip etme- onaylama - ret etme gibi farklı varyasyonlarla hem personel hem IK çalışanları tarafından sağlıklı bir şekilde takip edilebilir ve raporlanabilir bir süreçtir. Ayrıca, tüm detayları bünyesinde barındıran izin modülümüz ile, dilediğiniz adette ve çeşitte izin türü yaratabilirsiniz.
Prozon ERP sisteminin esnek yapısı sayesinde personellere ait tanımlamalar toplu excel listeleriyle tek bir hamlede gerçekleştirilebildiği gibi çalışan kartları üzerinden de ayrıca kişiselleştirilebilmektedir.
Ay sonu hesaplamaları etkileyen bordro datalarının tamamı tek bir excel'in sisteme yüklenmesi sayesinde saniyeler içinde doğru veriyi alabilir ve kontrollerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz.
Dönemsel olarak personel bazında ya da tüm personeller için güncellenecek verilerin tamamı toplu excel aktarım datalarıyla sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmektedir.
Amacımız insan müdahalesini minimize etmek ve sistemin otomatize edilebilir kurgusunu üst seviyede kullanılabilir hale getirmektir. İlk veri aktarımı aşamasında, bizden de ücretsiz destek alabilirsiniz!
Prozon'un ve Proventus'un bünyesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurulumu ve yönetimi ile Teknopark danışmanlığı yapan, kurum kökenli ayrı bir danışmanlık ekibimiz bulunmaktadır. Bu nedenle ilgili mevzuata hakim durumdayız.
Örneğin, teknopark kapsamındaki projelerinizi sisteme tanımlayabilir, adam gün üzerinden atamalar yapabilirsiniz. Mevzuatta, hafta içinde eksik günü bulunan personelin hafta tatilini teşvikli bildiremeyeceğiniz veya ay içinde eksik günü olan personel için genel tatil veya yıllık izinleri teşvikli bildiremeyeceğiniz hüküm altına alınmıştır ve Prozon bunları sizin için takip eder. Aynı şekilde, hangi ek ödemenin ar-ge faaliyeti kapsamında olacağı veya olmayacağı da takibimizde. Üstelik teknopark portal bildirimlerinizi de otomatize ediyoruz!
Raporlu olunan günlerde, ilk 2 günden sonra, yatarak veya ayakta olmak üzere değişen tutarlarda iş göremezlik ödeneği çalışana devlet tarafından ödenir. Ancak bu ödemeler belirli bir zaman sonra personele ödenir. Bazı şirketler de, personellerini bu süreçte madur etmemek adına, raporlu olunan günler için kesintiye gitmez ve tam yevmiye öder. Ödediği bu rakamı da, normal maaş gibi prim ve vergiye tabi tutar.
Prozon, SGK Robotu sayesinde, iş göremezlik raporlarının onaylanması ve puantaja yansıtılmasını otomatik olarak yapar. Bu sayede, hangi rapor yatarak, hangi rapor ayakta kapsamında verildiğini bilir ve bunların iş göremezlik ödeneğini de otomatik olarak hesaplar.
SGK İş Göremezlik ödemelerini iki şekilde yapar. Ya personelin adına bankaya yatırır, ya da, işveren personele ödediğini bir protokol ile SGK'ya beyan eder ise, müfredat kartına bu tutarları yansıtır ve aylık prim ödemelerinden düşer.
Bu kapsamda, ilk 2 günden sonrası için yapılan ödemelerde, iş göremezlik ödeneği kadar olan kısmı aslında personele verilen borçtur ve vergi veya prime tabi tutulmamalıdır. Prozon bunu optimize eder ve iş göremezlik ödeneğinin dışında kalan tutarlar için vergi ve prim hesaplar. Eğer personelden iade alınacak şekilde bir kurgu ile ilerleniyorsa, personel borçlandırılır ve bunun takibi de Prozon üzerinden yapılır. Eğer müfredat kartına yansıyacak şekilde bir kurgu varsa da, söz konusu tutarların yansıyıp yansımadığı müfredat kartından sistem tarafından takip edilir.
Yani, personellerinize, raporlu oldukları günler için tam yevmiye ödüyorsanız, Prozon ile fazladan vergi veya prim ödemezsiniz!
Prozon Bordro ve Özlük Yazılımı'nın personel bazında dijital özlük dosyası arşivi bulunuyor. Bu arşivde, kategorize edilmiş şekilde evrakları saklayabilirsiniz. Örneğin, işe giriş bildirgesi, işten çıkış bildirgesi gibi evraklar otomatik olarak saklanır. Sözleşmeleri, uyarıları, zimmet evrakları, icra ve nafaka yazıları, diploma, sağlık raporları gibi tüm evraklar bu alanda arşivlenir. Gerektiği durumda, çok kolay bir şekilde buradan ulaşabilirsiniz.
Bu özelliğe ek olarak, hukuk biriminizin oluşturmuş olduğu sözleşme formatlarınızı sisteme yüklerseniz, işe girişlerde iş sözleşmesini sistem otomatik oluşturur. Size sadece çıktı almak kalır!
Evet, şu ana kadar LOGO ve SAP ile entegrasyon yaptık. Farklı bir sistem kullanıyorsanız onlarla da entegrasyon yapabilir durumdayız. Bu sayede bordroların muhasebeleşmesini de otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bildiğiniz üzere, bir takım ödemeler, belirli kısıtlamalarla vergi ve primlerden istisna tutulmuş / terkin edilmiştir. Eğer bünyenizde bu tür ek ödemeler varsa, Prozon kullanarak bu istisna ve terkinlerden kolaylıkla faydalanabilir, maliyetlerinizi aşağı çekebilirsiniz. Bu kapsamda bizden bilgi almaktan çekinmeyin…